İstanbul’un önemli simgelerinden olan Galata Kulesi İstanbul‘u ziyaret eden kişilerin uğrak noktalarından bir tanesidir.

Tarihi oldukça eski yıllara dayanan ve bu bakımdan önemli bir eser olarak görülen Galata Kulesi’nin 528 yılında yapılmıştır. 528 yılı itibariyle kullanımda olan ve pek çok farklı dönemin tanığı olan kule yapılan son yenilemeler ile birlikte ziyarete açılarak tüm ihtişamını ziyaretçilere sunmaktadır.

Galata Kulesi Neden Yapıldı?

Galata Kulesi’nin yapılmasındaki temel amaç bir fener kulesi ihtiyacıdır. Dönemdeki özellikle ticaret için şehirler arasında dolaşan gemilerin gece yollarını daha rahat bulabilmesi adına fener olarak düşünülen ve yapımına başlanarak tamamlanan kule uzun yıllar boyunca bu görev için kullanılmıştır.Günümüzde turizme açılan tarihi kule için özellikle 1967 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştır.

Galata Kulesi’nde çıkan yangınlar ve diğer doğal olaylar nedeniyle tahribat gören kule kısa süre içerisinde restore edilerek yenilenmiştir.

Bu bakımdan günümüzde ziyaretinde herhangi bir sorun bulunmayan Galata Kulesi her gün yüzlerce misafiri ağırlamaktadır.

Galata Kulesi’nin özellikle konumu İstanbul’un en güzel haliyle görülmesini sağlar. Bu açıdan hem dinlenmek hem de İstanbul’u seyretmek isteyen kişilerin İstanbul’da gidebileceği en önemli yerlerden bir tanesi Galata Kulesi’dir.

66.9 metre yüksekliğinde olan kulede ziyaretçilerin kolay bir şekilde kulenin üzerine çıkabilmesi adına özel asansörler kullanılmaktadır.

Son katta özel hazırlanmış terası bulunan kulenin içerisinde aynı zamanda bir kafe de bulunmaktadır.

Kule restoranı ile kişilerin burada dinlenmesi sağlanırken İstanbul manzarası eşliğinde kişilerin kahvesini yudumlaması farklı bir keyif sunar.